bilde av Tanja Alme som intervjues i Helsepulsen

Palliativ plan ved demens

Hvorfor bruke palliativplan ved demens? I siste utgave av Helsepulsen har vi intervjuet prosjektleder Tanja Alme om dette. 

Palliativ plan er et verktøy kjent for noen, men ikke alle. Mange forbinder palliasjon med livets aller siste dager. Men palliativ plan er et nyttig samhandlingsverktøy å ta i bruk tidlig, når man har fått en alvorlig sykdom man ikke kan bli frisk av, - som demens. Da kan man planlegge videre god omsorg på tvers av tjenester, sammen med bruker og pårørende.


I siste utgave av Helsepulsen har vi intervjuet prosjektleder Tanja Yvonne Alme om bruk av en slik plan opp mot personer med demens. Hva er egentlig en palliativ plan? Hvorfor er det nyttig? Hvem må involveres, og hvordan kommer man i gang? Tanja samtaler her med vår rådgiver forskning Oda Skjølsvold. Vi håper samtalen kan gi rom for refleksjon og videre samtaler, både i helsetjenesten og blant andre som er engasjerte i tematikken, og at flere får øynene opp for bruk av palliativ plan ved demens. Se det 9.minutters lange untervjuet ved å gå inn på Helsepulsen her


Film om bruk av palliativ plan

Anbefaler på det varmeste å også se denne filmen, som gjennom en historie viser hvordan palliativ plan fungerer rundt en person med demens. 

Mer informasjon

Les mer om palliativ plan og finn verktøy her: www.palliativplan.no

0