to ansatte utenfor Helseinnovasjonssenteret som smiler. På bildet ser vi Runa Overå Hide og Nina Zisko.

Ny kompetanse til senteret

Vi har utvidet flokken med to nye, dyktige helseinnovatører! En forsker med internasjonal erfaring samt en rådgiver forskning. De har flyttet til Kristiansund for å jobbe hos oss.

Vi er veldig glade for å kunne ønske forsker Nina Zisko og rådgiver forskning Runa Overå Hide velkommen til oss.

Nina er klinisk forsker med erfaring fra både akademia og industri. Hun har naturvitenskapelig bachelor fra Waterloo University i Canada, en master i biomedisin fra Sverige og en PhD i klinisk medisin fra NTNU. Nina har jobbet med prosjekt innen både klinisk medisin, epidemologi og hjertehelse. Hun har arbeidserfaring fra blant annet det globale farmasiselskapet Novartis Global Medical Affairs i Sveits og fra Ålesund Kunnskapspark.

Runa har bachelor i Bevegelsesvitenskap ved NTNU Trondheim, og master i Physical Activity and Health med spesialisering innenfor Movement Science, ved NTNU i Trondheim. Hun har jobbet som prosjektmedarbeider og miljøterapeut ved oppstart av Åse Living Lab i Ålesund kommune, og med markeds- og brukeranalyser i VitalThings. Hun har også erfaring som pleiemedarbeider på ulike langtids- og korttidsavdelinger.

Si litt om hvor dere har kommet flyttende fra– og hva som fikk dere til å flytte hit og begynne på Helseinnovasjonssenteret?

Runa forteller: Jeg har kommet flyttende fra Trondheim. Selv om jeg kun har vært i Kristiansund en gang tidligere ble jeg trukket mot naturen og nærheten til sjøen. Jeg hadde hørt om Helseinnovasjonssenteret i andre jobbsammenhenger, og syns det virket som en spennende arbeidsplass med mye kompetanse på feltet.

Nina forstår og snakker norsk, men svarer gjerne på engelsk; - I have moved a lot in my career. I am from Canada but travelled to Sweden to complete my Masters degree, then to Norway for a PhD, then to Switzerland for a postdoc, and then back to Norway. Most recently I moved from Ålesund to Kristiansund. I was very excited to start the job with the Health Innovation Center and to help with research that will allow for better treatment of patients at the point of care.

Hva gleder dere dere til, da?

Runa: - Å gå på høyere fjell enn Trondheims Geitfjellet! Neida, gleder meg til å bli bedre kjent med gjengen og byen, og endelig få fokusere skikkelig på arbeidsoppgavene.

Nina: - Working with everyone at the Health Innovation Centre and doing research that matters!

Les mer om Nina, Runa og resten av gjengen hos oss på denne siden

0