mann i solnedgang i naturen

Min T2D løftes frem i magasinet Diabetes

Da Bjørn Thore ble diagnostisert med diabetes fikk han beskjed fra legen om å endre levevanene sine. Først da han deltok i Min T2D- studien lyktes han. Diabetesforbundet skriver om Min T2D over flere sider  i den nyeste utgaven av magasinet Diabetes. Les hele saken her! 

Hvordan er det å være deltager i et forskningsprosjekt og teste ut en ny oppfølgingsmodell? I Diabetes 1/2021 intervjues deltager Bjørn Thore Schrøen sammen med prosjektleder Mari Mørkeset Sandbakk fra   Helseinnovasjonssenteret. Vi er takknemlige for å få dele saken i sin helhet: HER.

 

Bladet Diabetes er Diabetesforbundets medlemsblad og sendes medlemmer pr post med et opplag på over 30.000, i tillegg til at det deles digitalt. Bladet kommer ut seks ganger i året. 

 

Diabetes type 2 er en av våre største folkesykdommer. Sykdommen er både fysisk og psykisk belastende, og krever en høy innsats av den enkelte. I prosjektet Min T2D er det utviklet et nytt personsentrert tilbud for personer med diabetes type 2. Målet er å motivere til varig endring gjennom fokus på individuelle behov.

 

Prosjektet Min T2D er finansiert av Stiftelsen Dam og er et samarbeid mellom Diabetesforbundet, Helseinnovasjonssenteret, Cardiac Exercise Research Group ved NTNU, Kristiansund og Hustadvika kommuner og Helse Møre og Romsdal HF. 

 

Om du vil vite mer om prosjektet, sjekk også ut prosjektets egne hjemmeside: mint2d.no.

 

Saken deles etter avtale med redaktør. Foto: Erik Hattrem. Tekst: Marte Bjørgum. 

0