Velferdsteknologi

Innovative teknologiske løsninger for økt livskvalitet.

Kontakt oss
Gult ikon av Helseinnovasjonssenteret

Hva er velferdsteknologi?

Velferdsteknologi er brukerrettet teknologi som har som hensikt å gjøre brukernes hverdag enklere, tryggere og generelt bedre. Velferdsteknologiske løsninger skal muliggjøre økt selvhjulpenhet og livskvalitet.

Grønt ikon av Helseinnovasjonssenteret

For hjelp og trygghet i hjemmet

Mange ønsker å fortsette å bo i eget hjem, også når de blir eldre og får hjelpebehov. Ved hjelp av velferdsteknologi ønsker vi å muliggjøre at eldre kan bli boende i hjemmene sine lengre.

Velferdsteknologiske produkter i våre tjenester

Illustrasjon av Safemate Mobil Trygghetsalarm

Safemate mobil trygghetsalarm

Dette er en portabel trygghetsalarm med toveis tale, GPS og GSM. Med denne alarmen kan bruker føle seg trygg også utenfor de fire vegger. Den kan også fungere som et verktøy som skaper tryggere rammer for omsorgsnettverket til eldre og unge bærere. Dersom bæreren har behov for hjelp trykker man på alarmknappen og får kontakt med alarmsentralen. Safemate brukes av barn, eldre, ungdom og aktive. Denne er svært egnet som voldsalarm og krever ingen stasjonær trygghetsalarm.

Illustrasjon av mBox Døralarm

mBox Døralarm

Døralarmen er tådløs og enkel å installere. En liten magnet festes på dørbladet men selve senderen festes direkte på dørkarmen. Det finnes en forbikoblingsknapp for personalet, slik at de kan passere alarmen uten at den aktiveres. En innebygd klokkefunkjson muliggjør automatisk tidsstyring av alarmfunksjonen. Denne har også flere funksjoner.

Aktivitetssensor

Bevegelsessensor med flere funksjoner.

  • Sengevakt

  • Nærværssensor

  • Døralarm

Illustrasjon av Stemmeaktivert Radiosender

Stemmeaktivert Radiosender

Radiosender som utløses av stemme eller ufrivillige lyder ved f.eks epilepsianfall. Kobles sammen med trygghetsalarm.

Illustrasjon av Fallsensor Vibby Oak

Fallsensor CareTech

Fallsensoren er et hjelpemiddel som festes med klemmen i et vanlig belte, eller den kan plasseres i et spesielt utformet midjebelte. Når fallsensoren detekterer et fall, går det automatisk en alarm til trygghetsalarmen som sendes videre til alarmsentralen. Denne sensoren er svært følsom.

Bevegelsessensor

Bevegelsessensoren og aktivitetssensoren Motion 869 er trådløs og har flere funksjoner.

Den kan for eksempel fungere som:

  • Sengevakt og sende informasjon når en person forlater sengen.

  • Bevegelseskontroll og sende informasjon hvis en person har vært inaktiv, for eksempel ikke vært på kjøkkenet det siste døgnet.

  • Nærværssensor til døralarm for automatisk gjenoppretting ved døralarmovervåkning. Denne funksjonen krever en mBox døralarm.

Illustrasjon av Fallsensor Vibby Oak

Fallsensor Vibby Oak

Vibby OAK falldetektor er den første automatiske fallsesnoren på markedet som kan bæres rundt håndleddet eller halsen. Bruk av fallsensor bidrar til uavhengighet og sikkerhet i hjemmet. Dette fører til at bruker kan føle seg trygg på å være mer aktiv. Denne sensoren krever tydelig og harde fall for å utløse alarm.

Illustrasjon av Røykdetektor Smoke

Røykdetektor Smoke

Røykdetektoren Smoke er en brannvarsler som tilknyttes Doros ulike alarmsystemer for å skape en trygg helhetsløsning i egen bolig så vel som i spesielt tilpassede boenheter. Når alarmen går avgir den et tydelig akustisk signal samtidig som den varsler alarmmottaket via Doros trygghetsalarm eller internsystem.

Trygghetsalarm CareMobile

CareMobile er en digital trygghetsalarm som oppfyller både dagens og morgendagens krav til en komplett og sikker trygghetsalarm. Produktet er utviklet for å muliggjøre toveis talekommunikasjon med alarm via den eksisterende standarden for digitale anrop via GSM/GPRS.

Rødt ikon av Helseinnovasjonssenteret

Velferdsteknologisk lab

Her kan du snart lese mer om vår velferdsteknologiske lab!